неділя, 30 жовтня 2022 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2022

"В нас єдина мета - Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!"- під таким гаслом відбувся цьогоріч Місячник шкільних бібліотек. У нашому ліцеї він проходив тематичними тижнями.
І тиждень - історичний
У бібліотеці було розгорнуто виставку до 80-ї річниці УПА "Українська повстанська армія - сила нескореного духу". 



Першокласники здійснили бібліомандрівку в минуле і дізналися
 "Як до людей прийшла книжка". На згадку отримали закладки із логотипом Місячника. 
Для семикласників проводився інформаційний дайджест "Козацька Україна", де школярі ознайомилися з літературою на дану тематику, яка є у нашій бібліотеці та переглянули ролик про українських козаків.

Під час заходу бібліотечний калейдоскоп "Цікаві факти про Україну" було репрезентовано видання Сергія Удовіка "Україна дивує!" із серії "Шкільна бібліотека"


ІІ тиждень - патріотичний
Розпочався з Дня творчості "Малюнок для захисника". Усі класи  долучилися до заходу. Шестикласники взяли участь у Дні бібліотворчості "Подарунок для Героя", на якому виготовляли сердечка для наших воїнів.





Десятикласники зустрілися та поспілкувалися з учасником бойових дій під час години мужності "Збройні сили України - захисники та опора країни".
Також бібліотека долучилася до проведення волонтерського Фестивалю гарбузової каші
"У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай", де було зібрано кошти для ЗСУ.



ІІІ тиждень - літературний
Впродовж цього тижня проводився онлайн - марафон патріотичної поезії  "Теплом сердець своїх зігрієм Україну!" в якому взяли участь учні 1-10 класів.
З восьмикласниками провели літературну вікторину "Історичне минуле в художній літературі". А 7-9 класи були учасниками круглого столу "Сучасна українська література як засіб патріотичного виховання молоді".

IV тиждень - мовознавчий
Протягом цього тижня було організовано Акцію "Напиши листа воїну", проведено смайл опитування "Чому потрібно говорити українською?" Учні 2-4 класів взяли участь у поетичному батлі "Рідна мова моя, найдорожча й свята!"


Усі учасники онлайн-марафону та поетичного батлу нагороджені грамотами. Також відзначені переможці вікторини. Учні 4-Б класу нагороджені подякою за те, що долучилися до всіх заходів Місячника.
Усім дякую за співпрацю!

Все буде Україна!
Війна скінчиться... Пекло це скінчиться.
Блакитне небо сонцем зацвіте.
Дозріє в полі золота пшениця,
Нове майбутнє роду проросте!

Немає коментарів:

Дописати коментар